Kaikenlaista

Tällä viikolla lapset viettävät talvilomaansa eikä itsellänikään ole töiden lisäksi juurikaan muita menoja, ainoastaan yksi aluevaltuutettujen perehdytystilaisuus. Tai oikeastaan minulla ei ole töitäkään niin paljon kuin oli suunnitelmissa, sillä olen nyt muutaman päivän sairauslomalla. Ilmeisesti koronarokotteesta meni kroppa sen verran sekaisin, että oli jäätävä kotiin. En ole rokotteita kritisoinut enkä ala niin tekemään nytkään, mutta en myöskään lakaise niistä mahdollisesti aiheutuvia ongelmia maton alle. Tämä näin selvennykseksi, sillä tästä aiheesta on vaikea puhua neutraalisti.

Ensi viikolla onkin sitten kaikenlaista. Tiistaina on ensimmäinen Kymenlaakson aluevaltuuston kokous. Demareiden aluevaltuustoryhmällä on ollut yksi kokous ja sen perusteella olen luottavaisin ja positiivisin mielin. Meillä on kasassa hyvä ja pätevä porukka. Uskon, että ryhmämme toiminta tulee olemaan avointa ja aidosti keskustelevaa. Erilaisia mielipiteitä meillä taatusti on matkan varrella, mutta näen sen pelkästään hyvänä asiana. Erilaiset mielipiteet mahdollistavat monipuolisen asioiden pohdinnan ja tätä kautta edistävät luottamuksellisen ilmapiirin syntymistä sekä ryhmän yhtenäisyyttä. Kun jokainen ryhmän jäsen kokee tulevansa kuulluksi, on se koko ryhmän etu. Ja laajemmassa mittakaavassa se kääntyy kaiken päätöksenteon hyväksi.

Torstaille onkin sitten runsaasti ohjelmaa: KSS Energian hallintoneuvoston kokous, Kouvolan valtuuston strategiatyöpaja, aluevaltuutettujen perehdytystilaisuus ja Kouvolan kaupungin järjestämä urheilijoiden ja toimihenkilöiden palkitsemistilaisuus. Valitettavasti osa tilaisuuksista menee päällekkäin, mutta hallintoneuvoston kokoukseen ja palkitsemistilaisuuteen ehdin kyllä osallistua. Ja onneksi perehdytystilaisuuden voi katsoa myöhemmin tallenteena. Palkitsemistilaisuudessa pidän liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajana avauspuheen. Puhetta olen alkanut jo valmistella, sillä haluan tehdä asiat ilman kiireen tuntua ja ajoissa.

Viime aikoina on keskusteltu melko paljon siitä, miten luottamushenkilöillä on aikaa hoitaa kaikki luottamustehtävänsä. Monella kun on vaativia ja paljon aikaa vieviä luottamustoimia niin kunnallisella kuin maakunnallisellakin tasolla. Keskustelu asiasta on ihan aiheellista. Luotan kuitenkin siihen, että jokainen tietää omat rajansa ja resurssinsa. Itselleni ne rajat selvisivät kantapään kautta viime kaudella ollessani kaupunginhallituksen jäsen. Nyt uskon olevani tässä(kin) suhteessa viisaampi. Vaikka kalenterini yleensä täyttyy tasaisesti ja vapaatakin on ihan riittävästi, niin joskus kaikki viikon menot tuntuvat osuvan samalle päivälle. Onneksi se on hyvin poikkeuksellista.

Tähän loppuun vielä yksi tärkeä asia. Olethan huomannut, että kouvolalaisten yritysten kautta voit auttaa sodasta kärsiviä ukrainalaisia? Kouvolan Lakritsi lahjoittaa 100 % verkkokauppamyynnistä loppuviikon ajan ukrainalaisille perheille ja Kouvolan Teatteri ohjaa lauantain 5.3 klo 18 Muistojen virta -näytöksen kaikki lipputuotot lyhentämättömänä Unicefin kautta Ukrainan lapsille. Arvostan.

Kommentit

Jätä kommentti